Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2011 09:07 - Астрологично хранене
Автор: getstronger Категория: Спорт   
Прочетен: 544 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 11.07.2011 17:16


Астрологията изучава връзките между зодиакалните знаци и живота на човека, но в този ред не заобикаля и начина на хранене. Подборът на различните продукти, ястия и тяхното съчетание е основан на съответствието между дванадесетте зодиакални знака – четирите стихии (Земя, Въздух, Вода и Огън).

Според мнението на астролози предлаганото хранене позволява да живееш в хармония както със самия себе си и с другите около теб, така и в космическа (небесна, божествена) хармония. Така както съществуват много варианти в прогнозите на различните астролози, така и има много хранителни съвети за представителите на различните зодии.

Ние прилагаме препоръки от книгата на Р.Биркмейер. „Астрологична кулинария". В нея се акцентира върху основните вкусове и особености дадени по десетодневки. Според автора да знаеш особеностите на хранене при всеки знак от зодиака освен, че може да си доставиш удоволствие сам на себе си, можеш и да впечатлиш своя парньор/ка или гост. Хубаво е да не се следват сляпо препоръките на звездите, а да се избират тези ястия, които са най-предпочитани от всеки един човек.

 

Изследванията показват, че от всички нетрадиционни диети, астрологичните са най-безвредни (ако разбира се не се прекалява със строго и постоянно следване на препоръките на хороскопите).

 

imageОвен (от 21 март до 19 април)

Стихия – Огън, планета – Марс. За всички Овни, освен тези,които са вегетарианци, първостепенни продукти са агнешкото или козешкото месо. Плодовете и зеленчуците отредени за родените под знака на Овена са грейпфрут, диня, моркови, различните видове лук, репички, лют и сладък пипер и чесън. Овните харесват острия вкус, особено лука и лютия пипер. Хмелът е едно от растенията на Овена и затова им подхожда бирата.
Вкусове и особености за Овена:
Първа десетодневка (21 – 30 март) – различните видове пипер, кориандър, кимион, джинджифил, анасон, арамфил, индийско орехче, мента, джоджен, горчица, хрян;
Втора десетодневка (31 март – 9 април) – дафинов лист, канела, шафран;
Трета десетодневка (10 – 19 април) – анасон, карамфил, индийско орехче, кардамон, мента, джоджен, ванилия, конски босилек (градински чай).
Рецепта за Овена:
Агнешко по-английски. За четири порции: 4 парчета овнешко или агнешко, 4 големи картофа, краве масло или маргарин и астрологически подхождащите вкусове по избор (гледайте по десетодневката, в която е рождената Ви дата).
Запечете картофите. Запържете месото за 20 минути и преди да го обърнете поръсете с подправки (тези според хороскопа). Преди да сервирате направете резки (пори) на картофите и сложете в тях парченце масло. Може да добавите тънко нарязан морков или парченце лук.

Телец, Близнаци,Рак,Лъв,Дева,Везни,Скорпион,Стрелец,Козирог,Водолей,Риби



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: getstronger
Категория: Спорт
Прочетен: 115913
Постинги: 24
Коментари: 79
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930