Прочетен: 544 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 11.07.2011 17:16
Според мнението на астролози предлаганото хранене позволява да живееш в хармония както със самия себе си и с другите около теб, така и в космическа (небесна, божествена) хармония. Така както съществуват много варианти в прогнозите на различните астролози, така и има много хранителни съвети за представителите на различните зодии.
Ние прилагаме препоръки от книгата на Р.Биркмейер. „Астрологична кулинария". В нея се акцентира върху основните вкусове и особености дадени по десетодневки. Според автора да знаеш особеностите на хранене при всеки знак от зодиака освен, че може да си доставиш удоволствие сам на себе си, можеш и да впечатлиш своя парньор/ка или гост. Хубаво е да не се следват сляпо препоръките на звездите, а да се избират тези ястия, които са най-предпочитани от всеки един човек.
Изследванията показват, че от всички нетрадиционни диети, астрологичните са най-безвредни (ако разбира се не се прекалява със строго и постоянно следване на препоръките на хороскопите).
Стихия – Огън, планета – Марс. За всички Овни, освен тези,които са вегетарианци, първостепенни продукти са агнешкото или козешкото месо. Плодовете и зеленчуците отредени за родените под знака на Овена са грейпфрут, диня, моркови, различните видове лук, репички, лют и сладък пипер и чесън. Овните харесват острия вкус, особено лука и лютия пипер. Хмелът е едно от растенията на Овена и затова им подхожда бирата.
Вкусове и особености за Овена:
Първа десетодневка (21 – 30 март) – различните видове пипер, кориандър, кимион, джинджифил, анасон, арамфил, индийско орехче, мента, джоджен, горчица, хрян;
Втора десетодневка (31 март – 9 април) – дафинов лист, канела, шафран;
Трета десетодневка (10 – 19 април) – анасон, карамфил, индийско орехче, кардамон, мента, джоджен, ванилия, конски босилек (градински чай).
Рецепта за Овена:
Агнешко по-английски. За четири порции: 4 парчета овнешко или агнешко, 4 големи картофа, краве масло или маргарин и астрологически подхождащите вкусове по избор (гледайте по десетодневката, в която е рождената Ви дата).
Запечете картофите. Запържете месото за 20 минути и преди да го обърнете поръсете с подправки (тези според хороскопа). Преди да сервирате направете резки (пори) на картофите и сложете в тях парченце масло. Може да добавите тънко нарязан морков или парченце лук.