Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2011 15:42 - Пият ли по-умните повече алкохол
Автор: getstronger Категория: Новини   
Прочетен: 1607 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.07.2011 00:17


Има ли връзка между пиенето на алкохол и интелигентността и дали други фактори имат значение за високата интелигентност на хората, които консумират алкохол, отколкото при тези, които не го консумират ?

Археологическите изследвания показват, че виното за първи път е било произведено преди 10000 г. и че бирата е  произвеждана в древен Египет още преди 9000 години. Други изследвания показват, че алкохолът е създаден преди 7000 г.

 

Подрастващият интелект и пълнолетното пиене на алкохол

 

Разумно е да се предположи, че производителите на алкохолни напитки са имали някакви познания от областта на науката и природните процеси, но дали съществува корелация между интелигентността и консумацията на алкохол? Автори от САЩ смятат, че има голяма връзка между детската интелигентност, измерена в основните и средните училища и по-нататъшното консумация на алкохол след навършване на пълнолетие седем години по-късно.

 

Авторът на това проучване, публикувано в блога на "Философия Днес", твърди, че "По-интелигентните хора е по-вероятно да пият повече алкохол и да се напиват". Предпоставката е, че "Колкото хората се по-интелегентни в детството, толкова повече алкохол ще консумират в бъдеще". Авторът също така отбелязва, че "По-надарените умствено британски деца, консумират алкохол осем десети повече от нормалното от техните по-неинтелигентни съученици". Дали можем, от това проучване да заключим, че тези деца започват по-рано да се пият алкохол за разлика от своите съученици? Социалните тенденции казват "Да".

 

Кои фактори определят консумацията на алкохол

Решението да се консумира алкохол, зависи от много фактори не само от разума, но и от финансовите възможности. Моралните и религиозните вярвания, социално-икономическите въздействия, стойностите оформени от родителите и братята и сестрите също имат голямо влияние.

 

Заключение

Връзката между интелигентността на децата и тяхнат последваща консумация на алкохол като пълнолетни може да се намали, ако се включат и други фактори, които оказват влияние, като поведението на родилтелите и най-близките роднини, ефектът от консумацията на алкохол в дома и динамиката на семейството, работата на родителите и родителския контрол, времето, прекарано в следучилищни дейности и работа, както и възпитаване на самодисциплина, които влияят върху доживотните морални ценности и навици.

getstronger.biz/





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: getstronger
Категория: Спорт
Прочетен: 115890
Постинги: 24
Коментари: 79
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930